Вести

Употреба на опрема за терапија со инфрацрвено светло

Опрема за терапија со инфрацрвено светлое уред кој се користи за ублажување на болки во мускулите и зглобовите. Вообичаениот начин на употреба е како што следува:

Чистење на областа за лекување: Користете сапун и вода за да ја исчистите областа за лекување и да се осигурате дека кожата е сува.

Вметнете го кабелот за напојување и вклучете го: вметнете го кабелот за напојување во уредот за лекување и штекерот, а потоа притиснете го копчето за вклучување за да го вклучите уредот.

Изберете режим на третман: изберете го соодветниот режим според потребите за третман. Обично, уредите нудат различни режими и нивоа на моќност, а корисниците треба да го изберат соодветниот режим на третман според нивните лични потреби.

Користете ја рачката за третман: Ставете ја рачката на местото на кое му треба третман и контролирајте го времето на лекување и нивото на моќност со притискање на копчето на рачката.

Крај на третманот: Откако ќе заврши третманот, исклучете го уредот од штекерот и чувајте го во сува средина.

Ве молиме запомнете: Пред употребаопрема за терапија со инфрацрвено светло, се препорачува да се консултирате со лекар за да утврдите дали е соодветно за вашите потреби за третман.



Поврзани вести
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept